Ženski vikend u klubu DVA OSAM: muziku puštaju isključivo DJ-ice, a sprema se i poseban buvljak - Dva Osam
Ženski vikend u klubu DVA OSAM: muziku puštaju isključivo DJ-ice, a sprema se i poseban buvljak

U Zagrepčanima dobro poznatom prostoru na adresi Jabukovac 28, u klubu DVA OSAM (nekadašnja Jabuka) priprema se poseban vikend - u programima koji nam slijede 6. i 7. listopada glavnu riječ vode isključivo žene.

U petak 6. listopada čak pet DJ-ica puštat će najbolje od selekcije drum'n'bass muzike, program je prigodno nazvan DROP "Ladies Takeover". Line-up za party u petak je sljedeći: 711, Anavi, Ela, niniva, Sora. Dame za DJ pult DVA OSAM stižu od Splita, Šibenika preko Zagreba do New Yorka.

U subotu 7. listopada u prostorijama kluba organizira se Vaš.ar.t buvljak u kojem mogu sudjelovati svi - od umjetnika koji prodaju svoje rukotovorine do svih onih koji žele prodati svoju najcool odjeću. Nakon što padne noć, klubom će zavladati zvukovi trance glazbe u režiji članica TranCeparent kolektiva.

DROP "Ladies Takeover", petak 6.10.

711 se još u srednjoškolskim danima upoznala s DJ-ingom, a njen ozbiljniji rad započinje u klubu Kocka kao dio kolektiva Prednjačenje. Na svom glazbenom putovanju, 711 se zaljubila u bass i izbrejkane ritmove koje će predstaviti selekcijom mračnih, ali ujedno i plesnih zvukova.

Anavi je mlada šibenska DJ-ica koja od malih nogu voli istraživati različite glazbene žanrove. Posljednjih par godina se najviše zaljubila u mračniji eksperimentalni bass zvuk s naglaskom na breakbeat, latino bass, footwork, jungle, jersey i juke. U posljednjih godinu dana bilježi prve nastupe u zagrebačkom Mastersu i kultnom Membrain Festivalu.

Privatno Anđela, a poslovno Ela, DJ-ica je iz Zagreba. Drum'n'bass sluša oodavno, a DJ-anja se ozbiljno uhvatila prošle godine. Prva ljubav joj je bio liquid funk, ali voli d'n'b u cijelosti bez obzira na tempo. Do sada je nastupala u Zagrebu, Bjelovaru i Virovitici unutar Stereotip klupskog programa na valovima ICV radija. U studenom 2022. postaje resident DJ-ica na DROP eventima.

niniva dolazi iz Zagreba, preferira vožnju po žanrovima koja je eklektična i koja ne diskriminira, nošena ljubavlju prema mračnom i egzotičnom zvuku. niniva posebno voli drum'n'bass, breakbeat, dub, dubstep i psytrance, no mjesta uvijek pronađe i za druge forme od 120 do 150 BPMa. Kada ne DJ-a, niniva je radijska voditeljica i urednica od kojih se najviše ističe njezina autorska glazbena emisija - Dodona Sessions.

Sora je fotografkinja, model i drum'n'bass DJ-ica rodom iz New York Cityja, ali već neko vrijeme živi u Zagrebu. Najviše voli miksati eksplozivne neurofunk trake s mračnim atmosferskim rollerima.

Ulaznice su dostupne na linku po cijeni od 6 eura u pretprodaji, dok će na ulazu u klub koštati 9 eura, studenti uz predočenje X-ice imaju zagarantiranu cijenu ulaza od 6 eura.

TranCeparent x Vaš.ar.t buvljak, subota 7.10.

Dan nakon, u subotu 7. listopada, spremamo jedno unikatno shopping i plesno iskustvo na terasi i u prostorijama kluba DVA OSAM. Na dobro poznatoj adresi Jabukovac 28 zakazan je buvljak - vašar koji će okupiti raznovrsne izlagač/ice. Što znači da će svi posjetitelji Vaš.ar.t-a moći probrati robu second-hand izlagača, ali i originalne umjetničke rukotvorine domaćih umjetnika. Kroz cijeli dan pratit će vas lagana glazba, a što se večer bliži glazba će biti usmjerena na pripremu za plesanje cijelu noć!

Vrata DVA OSAM otvaraju se u 16 sati, ulaz je besplatan sve do 20 sati, nakon čega se klub polako, ali sigurno pretvara u party zonu koja će potrajati sve do ranih jutarnjih sati. Glazbeni program koji će posjetitelje doslovno baciti u trans, organizira TranCeparent kolektiv, a potrajat će do šest sati.

Iako već ima potvrđenih 25 izlagača, Vaš.ar.t buvljak poziva sve zainteresirane da se prijave i izlože svoje umjetnine, ručni rad ili svoju najcool odjeću, jer mjesta još ima. Prijaviti se može bilo tko, a prijavu izvršite direktno u DM na IG profilu @vas.ar.t, ili putem gmaila: art.vasar@gmail.com. Ako niste izlagač, nego kupac razvijenog stila u stalnoj potrazi za unikatnim i neobičnim premetima, štandovi Vaš.ar.t buvljaka u DVA OSAM pravo su mjesto za vas.

Nakon što se lagana glazbena pozadina prigodno pojača za cjelonoćni party TranCeparent kolektiv obećaje puštati: rock trance, psytrance, goa trance i progressive trance. Ulaz na događanje je besplatno do 20 sati, a nakon toga cijena ulaznica za glazbeni program je 5 eura u pretprodaji, 7 eura na ulazu, dok je za studente uz predočenje X-ice upad zagarantiranih 4 eura.

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER