Donkey Hot, Špurijus - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Donkey Hot, Špurijus
Datum 29. 4. 2022
POČETAK 21:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Donkey Hot svoju glazbu nazivaju "kvartcore" -  oni su doza žestokog rokenrola i svega što liči na rokenrol s kvartovskom tematikom u tekstovima, a od ove petorke možete očekivati baš sve – na instrumentima se izmjenjuju ovisno o potrebama pjesme koju izvode, a glavi cilj im je "zaraditi dovoljno novca kako bi mogli kupiti svoj vlastiti kvart gdje bi se održavali megakvartovski tulumi".

Oni su Vili Gobac (vokal, bubnjevi), Ivan Tukić (vokal, gitara, bubnjevi), Doris Mihaljević (vokal, bas), Mario Dujmić (klavijature), Mihovil Burek (vokal, gitara), a prvim izlaznim singlom "Chuzuki" i video spotom pod producentskom palicom Lovre Buve u izdanju Dallas Recordsa, predstavljaju se široj publici. 

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ 

Špurijus je splitski punk rock bend, koji neprekinuto djeluje od davne 1998. Rane godine postojanja dokumentirane su u dvama demo-albumima “Čovječe, ne ljuti se” i “Matejuško, jubavi moja”, na kojima se jasno ocrtava tematika pjesama, veseli punk rock sa jakim mediteranskim pečatom, koji je ostao zaštitni znak benda. Naredne godine nisu donijele diskografsku aktivnost, ali ona koncertna nikako nije posustala, tako da je bend svirao u gotovo svim underground prostorima lokalne scene, a posebno su zapaženi bili tradicionalni koncerti u klubu Kocka. Osim dalmatinskih pozornica, bend je nastupao i u Zagrebu i Puli.

Nakon nekoliko samostalnih singlova, bend je konačno ulaskom u splitski studio ¾ započeo rad na debitantskom albumu, “Masovni ukus”, koji je izašao u izdanju Juda Records 2018.

Drugi album “Išijas”, snimljen u studiju Bozon u produkciji Saše Antića, izašao je krajem 2021. za Dallas Records, a do danas je s albuma skinuto već pet singlova. Podloga pjesama je i dalje melodični punk, s malo više crnohumorne, a malo manje lokalne tematike. U škrtoj koncertnoj ponudi u vremenu covid-epidemije, Špurijus je nastupio na nekoliko festivala, od kojih je najpoznatiji Kanal fest, velika punk fešta u Martinskoj.

Današnju postavu Špurijusa čine: Domagoj Božinović (vokal), Boris Tudor (gitara), Ivica Božić Jojo (bas) i Ante Sabalić (bubnjevi).

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ 

After party by DJ Frisko! 

Cijena ulaznice: 40 kn u pretprodaji, 50 kn na ulazu u klub.

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER