Zagreb Calling: Dimitrije Dimitrijević - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Zagreb Calling: Dimitrije Dimitrijević
Datum 7. 4. 2022
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Kompilacija "Zagreb Calling: Generacija bez refrena", izdana u svibnju 2021., okupila je na jednom mjestu deset alternativnih zagrebačkih bendova. Reminiscirajući, svjesno ili ne, o nekim današnjim kultnim kompilacijama s ovih prostora, s diskografskom potporom Menarta i uz organizaciju idejnog začetnika ove ideje, producenta Vedrana Peternela, na ploči su se okupila mlada imena koja već neko vrijeme na kreativnoj razini čine kompaktnu skupinu glazbenika, koje bismo mogli i trebali nazivati – novom hrvatskom scenom.

Treći u nizu nastupa koji će tijekom godine bendove sa kompilacije predstaviti u DVA OSAM, nakon Ivana Grobenskog i Eine, te ŽEN, biti će onaj Dimitrija Dimitrijevića, koji je ujedno i zagrebačka koncertna promocija dugo isčekivanog vinilnog izdanja hvaljenog albuma "Čar-pitanje".

Dimitrije Dimitrijević je kantautorski pothvat Dimitrija Simovića (basiste i pjevača grupe Igralom). Sve je započelo 2017. u Zagrebu, gdje su uz pomoć Ivana Grobenskog snimljena dva EP-a - “Južno” i “Ponestaće”.

Dimitrijević je nakon toga odsvirao preko 80 koncerata s namjerom da svoj zvuk pronađe u suradnji s uvijek drugačijim muzičarima u pratnji. Tako se u sklopu ovog projekta na binama duž regije, smijenilo preko 20 različitih muzičara, što je dovelo do toga da stvoreni zvuk bude bogat i raznovrstan, te da se takav pretopi i u debitantski album “Čar-pitanje” kojeg je objavio Menart. Na albumu možete čuti svojevrsnu liriku Dimitrija Dimitrijevića praćenu elementima trip hopa, bluesa, alternative, funka, synth popa, RnBja, elektronike i ambijentalne muzike.

Dimitrijević će sa svojim sedmeročlanim orkestrom, kojeg čine Sara Renar (synth, vokal), Vedran Peternel (soundscape), Viktor Slamnig (bas), Jakša Perković (gitara), Ivan Cimi Marinović (bubanj) i Leo Beslać (synth), uživo predstaviti cijeli album. Uz singlove “Lepi su dani”, “More”, “Kamen”, čuti će se i “Kovitlac” u izvedbi ekipe koja je ovu pjesmu zabilježila i na kompilaciji “Zagreb Calling”.

Vinilno izdanje će se na koncertu moći kupiti po promotivnoj cijeni.

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji.

Cijena ulaznice: 50 kn u pretprodaji, 60 kn na ulazu u klub.

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER