Filmska večer: ADU na Jabukovcu - Filmovi Tihane Martinjak - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Filmska večer: ADU na Jabukovcu - Filmovi Tihane Martinjak
Datum 16. 2. 2022
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Filmovi: 
Noćni izlazak (2020) - '10 
Pljunuta replika (2021) - '24 

moderator: Tibor Đurđev 

KINO28 na Jabukovcu razmišlja i o mladim talentima tako da pokrećemo program u suradnji sa studentima zagrebačkih umjetničkih akademija. Program će voditi i moderirati Tibor Đurđev. Tibor je veliki zaljubljenik u film, budući teoretičar filma, jednog dana i filmski redatelj, a trenutno student na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Naša prva gošća je Tihana Martinjak, studentica filmske i TV režije na ADU koju ćemo predstaviti s dva filmska naslova.

Prvi, kratkometražni igrani film Noćni izlazak, nastao je u sklopu Blankove radionice, a priznat je i prikazan na festivalima u Puli i Betini. Film prati Mihaelu, koja nakon zabavnog noćnog provoda s prijateljima kreće doma uobičajenom rutom, no na putu vidi nešto što prije nije primijetila.

Drugi film, Pljunuta replika, nastao je u sklopu studija režije pod mentorstvom Snježane Tribuson i intimna je dokumentarna autobiografija koja tematizira suočavanje sa složenom obiteljskom situacijom.

Dva vrlo različita filma, kako filmskim rodom tako i stilskim postupcima, otvaraju mnoga pitanja oko kreativnog procesa, tehnika te režijskih rješenja ove mlade talentirane autorice.

Ulaz slobodan.

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER