Wasserdicht + Pardon: dvostruka promocija novih studijskih izdanja - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Wasserdicht + Pardon: dvostruka promocija novih studijskih izdanja
Datum 19. 4. 2024
POČETAK 21:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

U petak, 19. 4., u klubu DVA OSAM nas očekuje prava punk fešta, stižu slovenski hardcore punk veterani Wasserdicht, koji su nedavno objavili svoj prvi studijski album "Prihajamo v miru", te makarski punkeri Pardon, čiji prvi studijski album "Dalmatinska rapsodija" izlazi samo tjedan dana ranije, 12. 4. Oba izdanja objavljena su za PDV, a očekuju nas dva žestoka i energična nastupa čije će atmosfera podsjetiti na zlatne dane klupskih punk koncerata.

Wasserdicht su hardcore bend iz Ormoža, koji su s djelovanjem počeli početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Nakon nekoliko promjena, 1993. godine formirao se sastav koji i danas stvara buku: Marko (gitara/vokal), Miha (bubnjevi/vokal), Robi (bas). Jedni od sudionika sad već mitske Noći vještica 1995. godine u Samoboru, diskografski i koncertno najaktivniji bili su u drugoj polovici devedesetih godina, kada im se na vokalu pridružio Dejan. Uskoro nakon Dejanovog odlaska početkom 2000-ih, Robija na basu zamijenio je Andrej. U toj postavi bend je objavio nekoliko izdanja prije nego što su prestali s radom 2005., da bi se 2021. ponovno okupili i započeli sa stvaranjem novog materijala, iz kojeg je nastao album "Prihajamo v miru".

Linkovi:

https://wasserdicht.bandcamp.com/
https://pdvrecords.bandcamp.com/album/prihajamo-v-miru
https://www.facebook.com/wasserdicht.hardcore

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=bIAYx7r-5Pw
https://www.youtube.com/watch?v=7J1exzFmdCg

 

Nakon dugog traganja i eksperimentiranja u raznim kombinacijama, trojica glazbenika Dario Divković, Tonći Zelić i Vinko Lelas konačno su udružili snage kako bi stvorili nešto autentično i eksplozivno, te je nastao bend Pardon. Sve je počelo kad su bubnjar Dario i basist Tonći pozvali Vinka, s kojim su već dijelili prijateljstvo u lokalnim bendovima, da im se pridruži, prepoznavši u njemu upravo ono što im je nedostajalo; vokal i gitara. Vinko je pristao, dajući svoj pečat i doprinos već spremnom materijalu, koji je brzo sazrio za snimanje. Ubrzo ulaze u studio Tome Miladinovića i snimaju 13 pjesama za debitantski album "Dalmatinska rapsodija", koji predstavlja energičnu smjesu punka s primjesama rocka, metala i hardcorea, osvježavajući zvuk koji odražava iskrenost i strast trojice glazbenika.

Linkovi:

https://pdvrecords.bandcamp.com/album/dalmatinska-rapsodija
https://www.facebook.com/pardon.bend/

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=xPrzqb72-kw
https://www.youtube.com/watch?v=22mnY5u3YQI

• • • • • 

Cijena ulaznice: 

 • 7,00 € u pretprodaji 
 • 10,00 € na ulazu u klub 
 • 6,00 € za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub 

Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER