Dub Klub predstavlja Dubar Sound - Promocija albuma "Dream Reality" - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Dub Klub predstavlja Dubar Sound - Promocija albuma "Dream Reality"
Datum 8. 2. 2024
POČETAK 22:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Dubar Sound, producent Dražen Čižmek, je u dub glazbi više od 15 godina. Nakon nekoliko samoizdanih albuma u mlađim danima (2007. – 2012.), 2017. godina označava novo poglavlje u njegovom radu. Od tada objavljuje 3 albuma, nekolicinu singlova i suradnji, te nekoliko izdanja za Warrior Charge Records, Woodland Records, Amplifyah Music, PDV, Do It With Others, Homegrown Sound, Paproota. 

Njegovo najnovije studijsko izdanje je album "Dream Reality" (PDV068) objavljen za Warrior Charge, Woodland Records i PDV, a to je ujedno i njegov prvi dugosvirajući album objavljen na vinilu. Na nastupima pušta isključivo svoju produkciju, a lista izvođača s kojima je nastupao, te festivala i događanja, iz godine u godinu postaje sve veća. Uz dub muziku, glazbeno je aktivan i u drugim projektima i žanrovima. Iako sretan na svim dosadašnjim postignućima za sebe smatra kako je tek na početku, te se i dalje trudi da u budućnosti postane još bolji u onome što radi. 

Sve je počelo pjesmom "Passion Before Fashion" koja je nastala 2015. godine, i dugo vremena stajala kao skica jer nije bilo ideje kako je završiti, sve do 2021. kada je konačno bila gotova i poslana Davidu u Warrior Charge. Njemu se pjesma svidjela, te ju je odlučio tiskati na ploču kao jednu stranu 10“ izdanja, ali zbog tadašnje situacije i učestalih lockdowna stvari su se znatno usporile. Priča je ponovno pokrenuta krajem 2022., ali s idejom da se umjesto singla napravi cijeli album. Osim pjesme "Passion Before Fashion" ostatak albuma je stvaran u periodu od kraja 2022. do kraja svibnja 2023. Kao gost na albumu pojavljuje se Vanya O, osoba i umjetnik čiji rad Dražen Čižmek (Dubar Sound) izrazito cijeni i prati od samoga početka, temu  je bio velika inspiracija pri nastajanju albuma. Za vrijeme komponiranja pjesama, u cijelu priču kao dolaze Matt i Billie (Woodland Records), te Vedran (PDV Records), kako bi ideju oko ploče što lakše pretočili u stvarnost. Matt je odradio mastering (Pressure Mastering), Vedran kontakte za ploču i sve što ide oko tiskanja, te svi, zajedno s Davidom, slove za izdavače i distributere ovog albuma.

Drženovim riječima: "Od samoga početka znali smo da će omot raditi naš dragi prijatelj Marko Vojnić Gin (Foreigners Everywhere). Marko je u jako kratkom vremenu odradio odličan posao i dostavio artwork koji u potpunosti prati priču albuma. Za kraj još jednom vam se svima od srca zahvaljujem. Bio je užitak lagodno raditi i prolaziti kroz cijeli proces s vama. Zadnje, ali ne i manje bitno hvala svim prijateljima i ljudima koji prate i podržavaju moj rad. Jednako ste bitni u svemu ovome, svi zajedno smo završili još jedno poglavlje. Pjesma "Depth Of The Ocean" je pjesma o izazovima i novim avanturama, do neke nove avanture i poglavlja, hvala vam od srca!"

Linkovi:
https://pdvrecords.bandcamp.com/album/dream-reality
https://www.youtube.com/playlist?list=PLOa6lVpJsN-457i3C23lIy6l2kvm16y7a
https://album.link/dubarsound-dreamreality

• • • • • 

Homegrown Sound 

Homegrown Sound osnovan je 2011. s misijom širenja pozitivnih vibracija! 2016. pridržuje se MC Mia koja svojim vokalom dodatno oplemenjuje selekciju, a započeo je i rad Just Dubwise radio emisije na radio Attacku! S brojnim gostovanjima na festivalima i partyjima diljem Hrvatske i Europe, zvuk se sve više usredotočuje na vlastitu produkciju, rezultirajući nizom limitiranih izdanja i digitalnih singlova.

https://homegrownsound.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/homegrown_sound

• • • • • 

Mefa 

Mefa, iz slavonskog gradića Valpova, jedan je od osnivača udruge Revolution i kolektiva Revolt dj*s. 2011. godine u suradnji s nekoliko dub reggae entuzijasta pokreće kolektiv Slavonija Vibes Syndicate. Vrti selekciju dub, reggae, rub-a dub, ragga jungle iz svoje kutije ploča i diskova. 

Sakupljač je stripova, ploča i diskova s naglaskom na autore s prostora Balkana i neprekidno radi na nadopunjavanju vlastite kolekcije. Ljubitelj je grafita i street arta te aktivno radi na promociji street art kulture organizacijom graffiti jamova i ARTbeat izložbi – putujuće međunarodne izložbe stickera sa radovima preko 200 umjetnika iz 80 različitih zemalja. 

https://soundcloud.com/mefa 

• • • • • 

Cijena ulaznice: 

  6,00 € u pretprodaji 
 • 9,00 € na ulazu u klub 
 • 5,00 € za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub 

Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER