Promocija albuma "Ascend" Gorana Tanevskog w/ Q&A by Dubravko Jagatić - video projekcija + live nastup - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Promocija albuma "Ascend" Gorana Tanevskog w/ Q&A by Dubravko Jagatić - video projekcija + live nastup
Datum 14. 12. 2023
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Večer s Goranom Tanevskim: Pretpremijerno predstavljanje albuma uz razgovor, druženje i svirku

Gotovo 30 godina nakon što je svojim glasom i karizmatičnom pojavom obilježio uspon makedonske grupe Mizar, te potom otišao nekim drugim životnim putevima, Goran Tanevski se nedavno vratio glazbi. Album "Ascend", koji tek treba biti objavljen 2024. godine u izdanju diskografske kuće Menart, prvi je dio zamišljene trilogije o njegovom životu i pretpremijerno će biti predstavljen u klubu DVA OSAM u četvrtak, 14. 12., uz razgovor s njim uživo, te projekciju video spotova koje prate nove pjesme. Razgovor će voditi glazbeni kritičar i novinar Dubravko Jagatić. 

 

Raspored

20:30 Razgovor s Goranom Tanevskim vodi Dubravko Jagatić (u trajanjuod 60 do 100 minuta)

Predstavljanje svih pjesama uz projekcije spotova svih pjesama + izvedba dvije pjesme uživo + razgovor o pjesmama i karijeri

21:30 Glazbu nakon razgovora pušta DJ Tomi Phantasma


Kada se na tržištu Jugoslavije 1988. godine pojavio prvi album grupe Mizar istoimenog naziva, mnogi su ostali iznenađeni specifičnim zvukom i imidžem grupe koja je spojila aktualnu gothic glazbu s makedonskim folklornim motivima ali i zapjevala na makedonskom jeziku. Mizar nije kopirao brojne zapadnoeuropske i američke bendove, već je u svom glazbenom izrazu na jedinstven način spojio klasični gothic rock s makedonskom glazbenom baštinom, bizantskom glazbom i pravoslavnim crkvenim pjevanjem, što mu je dalo specifičnu mističnu crtu i oduševilo tadašnju publiku. Album je doživio veliki uspjeh i uvršten je među deset najboljih rock albuma ikada objavljenih u zemljama bivše Jugoslavije. Ujedno je to bio i prvi album s pjesmama na makedonskom jeziku s pjesmama čijoj interpretaciji i uspješnosti je doprinio karizmatični pjevač, dubokog glasa, Goran Tanevski. I kada je grupa Mizar na neki način došla do svog vrhunca, Tanevski na iznenađenje mnogih napušta grupu i posvećuje se nekim drugim poslovima. Gotovo 30 godina kasnije, Goran Tanevski vratio se glazbi s vlastitim audio vizualnim projektom “Ascend” (Uzdići se) kojeg je odlučio promovirati mimo interneta i bez pomoći društvenih mreža. 


• • • • •  

Cijena ulaznice:  

5,00 € u pretprodaji

7,00 € na ulazu u klub

4,00 € za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub

Osim putem interneta, pretprodajne ulaznice se mogu kupiti i u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu.  

 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER