Art & Strategy w/ Mary special guest Sven Harambašić - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Art & Strategy w/ Mary special guest Sven Harambašić
Datum 8. 12. 2023
POČETAK 23:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

"And I fell into a brief dream and I’m lost in the atmosphere." 

Kroz svoj umjetnički foto-video art izričaj Sven je surađivao s glazbenicima kao što su Amenra, Lingua Ignota, Boy Harsher, The Soft Moon, Kontravoid, Zanias, Imperial Black Unit. Nakon njegovog jabučarskog programa "Psychocandy" ovo će biti Svenov prvi DJ nastup u DVA OSAM, u sklopu večeri "Art & Strategy" uz rezidenta DJ Maryja

 

SVEN HARAMBAŠIĆ / Propagandni Materijal, Very Rare 

Sven Harambašić djeluje u području umjetnosti mješovitih medija i fotografije, s posebnim naglaskom na modu i "alternativnu" glazbu. Njegovi radovi opisani su kao "psihosomatski" (SSENSE), kombinacija "dekonstruiranog body horrora i neo-noir noisea" (GATA), te kao "komunikacijski alat koji propituje sjecište stvarnosti i moderne medijske kulture" (Nasty). Poznat po svojim kreacijama koje potiču na razmišljanje i brišu granice, Svenova umjetnost zadire u raskrižje stvarnosti i suvremene medijske kulture, izazivajući naše percepcije i potičući kritičko razmišljanje. 

Kroz godine, Sven je pridonio vizualnom identitetu mnogih umjetnika i bendova, uključujući Lingua Ignotu, Amenra, Boy Harsher, The Soft Moon, Moor Mother, Samuela Kerridga i OAKE, Kontravoida, Zanias, DUMA i druge. Njegovi radovi izlagani su od Tokyja do Berlina, a istovremeno održava i vlastite projekte poput VERY RARE ili PROPAGANDNI MATERIJAL, također usko povezane s glazbom, uz povremene klupske istupe. 

https://www.svenharambasic.com 
https://www.instagram.com/svenharambasic/ 
https://www.facebook.com/svenharambasic 

• • • • • 


MARY / Art & Strategy, Frigio Rec., Unknown Pleasures Rec., Minus Habens

Pionir elektronske, industrijske i alternativne scene u Hrvatskoj od njenih samih početaka, kraja 80-ih početka 90-ih, započeo svoju DJ karijeru u klubu KSET u Zagrebu, od 1988. do 1992., a kasnije i u drugim klubovima. 

Član je kultnih experimental-ambient-industrial-elektronskih projekata od 90-ih godina do danas: TeHÔM, Principia Audiomatica, ex-Implant Code i novijeg Marythmetic. 

Više od 30 godina DJ iskustva i glazbene produkcije, gorljivom predanošću i uvijek jedinstvenim izborom glazbe (varira od jednog do drugog seta). Uživa veliku popularnost i poštovanje na hrvatskoj sceni elektronske i eksperimentalne alter glazbe. 

Njegova duboka ljubav prema elektronici je izgradila jedinstveni glazbeni ukus, što je primarni izvor inspiracije za njegov rad. Njegovi setovi variraju između EBM-a, elektra, industriala, new beata, acida. Glazbeni ukus izgrađen na elektronskoj glazbi 80-ih i 90-ih dao mu je dobar temelj za danas, od elektra do industrijske, ambientalne, experimentalne i na drugoj strani technotičke glazbe koju prezentira po Hrvatskoj i Europi. 

https://www.facebook.com/djmary.artandstrategy/ 
https://www.facebook.com/art.and.strategy 
https://www.mixcloud.com/art_and_strategy/ 

• • • • • 


Start 23:00 - End 5:00 

 

Cijena ulaznice:

- 5,50 € u pretprodaji 

- 7,00 € na ulazu u klub 

- 4,00 € za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub 

Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER