Dirty Hairy album launch party w/ Trio No Lokal Live - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Dirty Hairy album launch party w/ Trio No Lokal Live
Datum 28. 9. 2023
POČETAK 19:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

U četvrtak, 28. 9., u DVA OSAM se održava launch party, na kojem će afirmirani DJ, producent i glazbenik Dirty Hairy prestaviti svoj prvi dugosvirajući album "Pegs". Album je svojevrsna introspekcija koja je nastajala u 3 grada koja Hairy smatra svojim domom; Palmerston North (Novi Zeland), Brighton (UK) i Zagreb (Hrvatska). Stilski ukorijenjen u hipu hopu, pjesme su inspirirane afričkim grooveom, latino, funk i jazzy broken beat stilovima. Album će biti moguće nabaviti na koncertu, te na linku --> https://mailchi.mp/837fc1fc6a6b/dirty-hairy-pegs

Kao gosti na koncertu će nastupiti Trio No Lokal, te DJ Noki Nole. Trio No Lokal su tri zagrebačka afirmirana glazbenika i producenta, uglavnom irskog podrijeta, nastali kroz obostranu ljubav prema vintage grooveovima 60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća. Stižu nam u DVA OSAM predstaviti svoj jedinstven repertoar koji uključuje reinterpretaciju klasika, ali i manje poznatih pjesama koje je bend povezao kroz broken-beat, hip hop i drum'n'bass ritmove, uz dodatak improvizacijskog duha kakav mogu donijeti samo svirke uživo! Uz  njih, u goste stiže DJ Noki Nole, koji će svojom probranom selekcijom užariti gramofone kluba. 

Trio No Lokal su: 
Ishfaq - klavijature/sampleovi 
Dirty Hairy - udaraljke/gramofoni 
Chucky Chrysal – bubnjevi 

Dirty Hairy (Matt Davies) rođen je u Londonu, glazbenik i umjetnik koji je počeo eksperimentirati s bubnjevima, kućnim snimkama i DJ-om 1996. godine. Već početkom 2000-ih postao je etablirani hip hop producent s međunarodnim izdanjima i nastupima. Zagovornik je groovea i manje poznate glazbe, što se jasno pretače u njegove vlastite glazbene produkcijske stilove koji, iako su ukorijenjeni u hipu hopu, proizlaze iz afričkih groove, latino, funk i jazzy broken beat koncepata. Hairy je nastupao na Novom Zelandu, Velikoj Britaniji, Japanu, Francuskoj, Nizozemskoj, Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, te Sjevernoj Makedoniji i Grčkoj, a trenutno, uz Trio No Lokal, nastupa u grupi Tihomira Popa Asanovića kao DJ i perkusionist. Na međunarodnim nastupima, Hairy je podržavao, otvarao i dijelio pozornicu s glazbenicima poput GZA (Wu-Tang), Sean Price, J-Live, One Be Lo, Statik Selektah, Edan & Patton Locke, DJ Format, Florian Keller, Rob Life, Mambo Chick, Zajazza, Kamui Sumida, Kenchiro Nisihara, Kazahaya, Grandmaster DLT, King Kapisi, Tha Feelstyle, a također je radio s lokalnim glazbenicima poput Kandžije, Pendreka, Magellana, Zlatana Čordića, Kooladea, Tetkine Radosti, Phat Philliea, Timbrea, DJ Goce, DJ Chvare, LD Pistolero, Demodea i Ede Maajke. 

Ishfaq (Sam Mahoney) je producent i multiinstrumentalist koji glazbu stvara od svojih najranijih godina života; od trenutka kada je dobio prvu gitaru, te od tada nije prestao, posvećujući svo svoje slobodno vrijeme učenju novih instrumenata i usavršavanju glazbenog zanata. Nastupao je s Bugz in the Attic u Dublinu, svirao u legendarnom klubu Lazy u Frankfurtu, remiksirao za Tokyo Dawn, producirao albume i remixeve za Sonar Kollektiv, objavljivao je za Scribble Records i Dance Regular, pohađao je Red Bull Music Academy u Seattleu i DJ-irao diljem Europe. Ishfaq je također uspješan session glazbenik, koji je sudjelovao u radu s mnogim poznatim imenima, kao što su Zero T, Freddie Kruger, Dječaci, Jan Kinčl, The North Quarter. Trenutno se nalazi u Zagrebu, gdje ima svoj kućni studio. 

Chucky Chrysal (Terence Daniel Hayes) je multiinstrumentalist, producent i glazbenik, rođen u Essexu, studirao konceptualnu i multimedijsku umjetnost na S.E.E.C.A.T. (South East Essex College of Arts and Technology). Prvi put se uživo pojavio kao pjevač, gitarist i frontmen grupe Poet Rope sa 16 godina, a redovito je nastupao u klubu Pink Toothbrush, mjestu nastanka Depeche Modea, a nastupao je s Transvision Vamp, Blurom i Radioheadom. Slijedeći svoje irske korijene, preselio se u Irsku gdje je upoznao Ishfaqa, kolegu producenta. Kao session glazbenici nastavili su skupa svirati i utjecati na jedan na drugog, eksperimentirajući s različitim žanrovima glazbe, uvijek težeći najvišim standardima. Obojica su izdala više EP-a za Scribble Records. The Scribble Sound System postao im je odskočna daska za mnoge druge nastupe koji su uslijedili. Chucky je bubnjar za Miss Kate & The Higher State, a producirao je album za Kyriah Dee pod nazivom "Kyrisal" koji je dospio na svjetske ljestvice, te na MTV u Africi gdje je postao popularan hit u Zimbabveu. 

Noki Nole je posljednjih godina najaktivniji hip hop DJ u Hrvatskoj i šire. Veliki je poklonik i promotor regionalne hip hop scene. 

▬ ▬ ▬ 

Cijena ulaznice: 

- 6,00 € u pretprodaji 
- 8,00 na ulazu u klub 
- 5,00 za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub 

Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER