Filmska večer: ALU na Jabukovcu - Animirani filmovi Andree Miletić - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Filmska večer: ALU na Jabukovcu - Animirani filmovi Andree Miletić
Datum 21. 9. 2023
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Prvo jesensko izdanje Filmskih večeri u DVA OSAM donosi još jedno izdanje animiranog filma! Gošća je studentica Animacije i novih medija, talentirana mlada autorica – Andrea Miletić

Program će započeti projekcija filma Gospođe (2021), koji prikazuje jedan svakodnevan i svima poznat prizor iz javnog prijevoza. Sadržajno zaigran i tonski razigran, ovaj animirani kratkiš prikazuje iz dječakove perspektive situaciju koja je odraslima standardni dio životnog iskustva u gradu, a njemu pak prvo takvo iskustvo što je autorici glavno uporište zabavne dramaturške strukture i režijskih rješenja. 

Nakon toga uslijedit će projekcija filma Znatiželja ubila mačka (2023), prikazanog i na ovogodišnjem izdanju Dana hrvatskog filma. Također stilski i sadržajno zaigran, autorica ovdje odlazi i korak dalje. Dinamičnom sekvencom kopanja po podsvijesti jednog sanjara, odvodi nas u svijet mašte u kojem pravila ne postoje. 

Nakon projekcije ova dva odlična kratkometražna animirana filma ćemo porazgovarati s autoricom o animaciji u filmu, modernim i klasičnim metodama animiranog pripovijedanja i autorskim inspiracijama. 

▬ ▬ ▬ 

RASPORED: 

20:00 projekcija 

Gospođe (2021), r. Andrea Miletić 

Znatiželja ubila mačka (2023), r. Andrea Miletić 

20:15 razgovor 

Ulaz slobodan. 

▬ ▬ ▬ 

Voditelj i moderator programa je Tibor Đurđev. Tibor je veliki zaljubljenik u film, budući teoretičar filma, jednog dana i filmski redatelj, a trenutno student na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER