Dark Side by Tomi Phantasma - The Sisters Of Mercy & The March Violets warm up - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Dark Side by Tomi Phantasma - The Sisters Of Mercy & The March Violets warm up
Datum 16. 9. 2023
POČETAK 22:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

U subotu 16. 9. 2023. u zagrebačkom klubu DVA OSAM održat će se novi Dark Side by Tomi Phantasma u sklopu kojega će se održati i službeni warm up za predstojeći koncert svjetskih rock legendi i miljenika darkerske publike The Sisters Of Mercy, koji će nastupiti 5. 11. 2023. u zagrebačkom Boćarskom domu, te njihovih kolega The March Violets koji će po prvi puta nastupiti u Hrvatskoj 15. 10. 2023. u zagrebačkom Boogaloo Clubu. U sklopu warm up partyja održat će se nagradna igra u kojoj će se dijeliti ulaznice za navedene koncerte. Za sudjelovanje u nagradnoj igri je potrebno preuzeti kupone za nagradnu igru prilikom kupnje pića na šanku, a izvlačenje sretnih dobitnika održat će se u 1:00 preko razglasa.

The Sisters Of Mercy su osnovani 1980. godine u Leedsu, a nakon cijelog niza singlova i EP-ja 1985. godine objavljuju svoj prvi album „First and Last and Always“, sa singlovima „Walk Away“ i „No Time To Cry“, kojima se su odmah uspjeli u sam vrh svjetske dark rock scene i postaju jedna od najvećih grupa tog žanra uz The Cure, Bauhaus, Siouxsie and the Banshees, Joy Division, The Cult. Slijedi album „Floodland“ (1987.) s hit singlovima „This Corrosion“, „Dominion“ i „Lucretia My Reflection“, a s kojima se uspinju na svjetske top ljestvice. 1990. godine objavljuju svoj treći i posljednji album „Vision Thing“, s hit singlom „More“ koji nastavlja uspjeh prethodnih, a 1992. objavljuju svoj najveći hit „Temple Of Love“ na kojem gostuje pjevačica Ofra Haza. The Sisters Of Mercy nastupit će po četvrti put u Zagrebu u nedjelju 5. 11. 2023. u Boćarskom domu.

The March Violets su osnovani 1981. godine i također dolaze iz Leadsa, te su svoju glazbu počeli stvarati po uzoru na The Sisters Of Mercy za čiju su izdavačku kuću Merciful Release 1982. objavili svoj prvi EP „Religious as Hell“ i singl „Grooving in Green“. 1983. objavljuju za svoju izdavačku kući Rebirth records singl „Crow Baby“ i zatim njihov najveći hit sve do današnjih dana „Snake Dance“. 1984. objavljuju album „Natural History“, a 1985. godine „Electric Shades“ da bi 1987. godine prestali s radom. 2007. godine se ponovo okupljaju, a 2013. godine objavljuju album „Made Glorious“, i 2015. godine „Morality“. The Marc Violets će nastupiti po prvi puta u Hrvatskoj u nedjelju 15. 10. 2023. u zagrebačkom Boogaloo Clubu, a kao posebni gosti će uz njih nastupiti Bellwether Syndicate, band William Faitha, bivšeg člana grupa Christian Death, Mephisto Waltz, osnivača Faith And The Muse, a svira i bas u The March Violets.

Dark Side program 16. 9. u DVA OSAM započet će u 22:00 video projekcijom videa i snimaka koncerata grupa The Sisters Of Mercy i The March Violets, sve do 1:00 kada se nastavlja Dark Side program koji se godinama održavao u kultnom darkerskom zagrebačkom klubu Jabuka, pod vodstvom najpoznatijeg hrvatskog alter DJ-a Tomija Phantasme. Program se temelji na staroj darkerskoj “jabučarskoj” set listi počevši od Dark Dancea, prvog dark partyja na ovim prostorima koji je sa svojim radom počeo 1983. i na koji je dolazio i sam Tomi. Mnoga od tih glazbenih imena koja su se tada puštala u Jabuci je u zlatnim osamdesetima baš Jabuka isfurala na našoj sceni. Tu tradiciju je kasnije nastavio Tomi, pa su na toj set listi tako grupe poput Bauhaus, Joy Division, The Cure, Killing Joke, Gang Of Four, Love & Rockets, Yazoo, Simple Minds, Human League, Soft Cell, Depeche Mode, New Order, OMD, Ultravox, Visage, Tears For Fears, Video Sex, The Cult, Siouxsie & The Banshees, Laibach, Mizar, The Sisters Of Mercy, Virgin Prunes, Christian Death, Clan Of Xymox, Alien Sex Fiend, Cassandra Complex, The Mission, DAF, Front 242, Nitzer Ebb, Borghesia, Die Krupps, Ministry, Nine Inch Nails, The Cramps, The Godfathers, David Bowie, Iggy Pop, Ramones, Nick Cave, Violent Femmes, Pixies, EKV, The Smiths, Jesus & The Mary Chain, Heroes Del Silencio, Rosetta Stone, London After Midnight, Placebo, Interpol, White Lies, Covenant, Mortiis, Editors, Diva Destruction, Marilyn Manson, Rob Zombie, Rammstein, London After Midnight, She Past Away, She Wants Revenge.

▬ ▬ ▬ 

Cijena ulaznice:
- U pretprodaji: 3,00 €
- Na ulazu u klub: 4,00 € 
- Za studente, uz predočenje X-ice: 3,00 €
- Za stare Jabučare, uz predočenje iskaznice GK Jabuka: 0,00 €

Akcijske cijene pića na šanku od 22:00 do ponoći!

Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER