Filmska večer: Jedna od nas, Režija: Đuro Gavran - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Filmska večer: Jedna od nas, Režija: Đuro Gavran
Datum 12. 1. 2022
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Jedna od nas
Đuro Gavran - Hrvatska 2020. - 51' - dokumentarni

Nagrađivani film "Jedna od nas" redatelja Đure Gavrana tematizira seksualno zlostavljanje djece.

Na proslavi petnaeste godišnjice mature kolege iz razreda prisjećaju se srednjoškolskih dogodovština. Kako večer odmiče, sljedovi hrane i pića se nižu, razgovori su sve otvoreniji, ali jednu temu s nelagodom izbjegavaju. Sve dok ih alkohol ne ohrabri da započnu razgovor o šokantnom pismu koje su svi primili. Pismu u kojem njihova kolegica iznosi svoju mučnu ispovijed o brutalnom zlostavljanju koje je proživljavala kao dijete i srednjoškolka.

Film prati skupinu ljudi koji tijekom jedne večere pokušavaju pronaći način da započnu razgovor o spoznaji koja ih je sve šokirala.

O autoru:
Đuro Gavran (1982, Bjelovar) magistrirao je Filmsku i TV režiju (smjer dokumentarni film) na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i Dizajn na Grafičkom fakultetu u Sveučilišta u Zagrebu. Autor je desetak dokumentarnih filmova i dva eksperimentalna filma. Film “Jedna od nas” premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Sarajevu, nakon čega je prikazan na mnogim domaćim i svjetskim festivala gdje je osvojio niz nagrada od kojih bi izdvojili pet nagrada na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma gdje je dobio nagradu za najbolji film.

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=AHWKuqrSS38

Filmska večer organizirana je u suradnji s alternativnom distribucijskom mrežom KineDok.

Ulaz slobodan.

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER