Filmska večer: ADU na Jabukovcu - Filmovi Nikoline Žabčić i Lucije Katarine Šešelj - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Filmska večer: ADU na Jabukovcu - Filmovi Nikoline Žabčić i Lucije Katarine Šešelj
Datum 29. 6. 2023
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Posljednje izdanje Filmskih večeri u DVA OSAM prije ljetne pauze donosi zanimljivu kombinaciju radova zagrebačkih akademija! Program će započeti projekcija filma Faza 1 (2021), koji imponira jednostavnošću i minimalističkim pristupom kroz koji autorica prikazuje početnu fazu nošenja s gubitkom. Oslanjajući se na vizualno pripovijedanje, ovaj kratki film ostavlja dojam praznine služeći se upravo tišinom kao alatom kojim prikazuje rastanak. 

Nakon toga uslijedit će projekcija filma Ma! Ljubav je boja! (2023), prikazan i na ovogodišnjem Animafestu u konkurenciji hrvatskih filmova, impresivan je spoj autoričinog karakterističnog stila i klasičnog ljubavnog zapleta. Filmom nas autorica uvodi u sivilo suvremenog svijeta koji nalikuje svojoj blijedoj kopiji. Muškarac i žena, dvoje protagonista ove priče, susreću se u ovom hladnom i bezbojnom svijetu sve dok se njihovu opetovani susreti ne rasplamsaju u šareni ples.

Zatim ćemo porazgovarati s autoricama o oslanjanju isključivo na vizualno, kreativnim procesima i naravno – biljkama kao likovima. 

Gosti: Nikolina Žabčić, Lucija Katarina Šešelj 

▬ ▬ ▬ 

RASPORED:

20:00 projekcija

Faza 1 (2022), r. Lucija Katarina Šešelj

Ma! Ljubav je boja! (2023), r. Nikolina Žabčić

20:20 razgovor 

Ulaz slobodan. 

▬ ▬ ▬ 

Voditelj i moderator programa je Tibor Đurđev. Tibor je veliki zaljubljenik u film, budući teoretičar filma, jednog dana i filmski redatelj, a trenutno student na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER