Art & Strategy - Allnighter w/ Mary - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Art & Strategy - Allnighter w/ Mary
Datum 24. 6. 2023
POČETAK 23:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Mary će nas u svojem zadnjem Art & Strategy partyju pred ljeto rasplesati allnight setom plesnog EBM-a, new beata, dark disca, industrial funka, 80's retro elektronike i elektra. Maryjeva uvijek zagarantirana vožnja će trajati od 23:00 do 5:00. 

Mary je scensko ime pod kojim kao DJ nastupa Miljenko Rajaković, pripadnik prve generacije najpoznatijih zagrebačkih DJ-a. Od samih početka scene i početka 90-ih pa na ovamo Mary je kroz stalnu prisutnost, predanost prema glazbi aktivno sudjelovao u evoluciji elektronske glazbe i scene kod nas, a i u Europi, kako kao DJ, tako i brojnim vinilnim i CD izdanjima širom svijeta. Sklonost eksperimentima te širina glazbenih utjecaja iz kojih je crpio i nastavlja crpiti nadahnuće svakako čine Maryjevu priču drugačijom od većine artista i DJ-a koji danas djeluju na zagrebačkoj i hrvatskoj sceni. 

▬ ▬ ▬ 

Pionir elektronske, industrijske i alternativne scene u Hrvatskoj od njenih samih početaka, kraja 80-ih početka '90-ih, započeo svoju DJ karijeru u klubu KSET u Zagrebu '88-'92, kasnije i u svim drugim klubovima. 

Također je svirao na ranim alter Torture Garden fetish partyjima '90-ih u klubu Gjuro te kao poseban gost regularno na poznatim partyjima Technodrom kod prijatelja i rezidenta Alde Ivančića iz kultne slovenske grupe Borghesia u Klubu K4, Ljubljana '90-'92. Bio je u organizaciji nekih legendarnih elektro koncerata u Zagrebu kao što su: Dive aka The Klinik / Vomito Negro @ Jabuka '91, Pankow @ Jabuka '93, KK Records Tour @ SKUC-Pauk (Insekt / Sloppy Wrenchbody) '92, itd. Ujedno i rezident DJ svih koncerata u SKUC-Pauk dvorani u periodu od '89-'93 u organizaciji Dubravka Jagatića i SKUC-a. Član kultnih experimental-ambient-industrial-elektronskih projekata od '90-ih godina do danas: TeHÔM, Principia Audiomatica, ex-Implant Code i novijeg Marythmetic. 

Osmislioc i rezident dobro znanog elektronskog programa Art & Strategy, održavanog u Sirupu, Tvornici, Medici, KSET-u, Jabuka (sad DVA OSAM) gdje je ugostio imena kao DJ Andi (NYC), Popsimonova, Le Chocolat Noir, Zarkoff, Ivan Antunović, Kon:Med, Svart1. Više od 30 godina DJ iskustva i preko 25 glazbene produkcije, gorljivom predanošću i uvijek jedinstvenim izborom glazbe (varira od jednog do drugog seta), uživa veliku popularnost i poštovanje na hrvatskoj sceni elektronske i eksperimentalne alter glazbe. 

Njegova duboka ljubav prema elektronici je izgradila jedinstveni glazbeni ukus, što je primarni izvor inspiracije za njegov rad. On koristi svoje tehničke vještine do savršenstva, igrajući se matematički strukturiranim tech elektronskim sekvencama i raspoloženjima, dok hipnotizira publiku nemilosrdno vožnjom i zvukovima. Njegovi setovi variraju između hipnotičkih i snažnih, u njima kombinira navedene glazbene utjecaje EBM-a, industriala, techna, new beata, electra. Glazbeni ukus izgrađen na elektronskoj glazbi '80-ih i '90-ih mu je dao dobar temelj za danas, od elektra do industrijske, ambientalne, experimentalne i na drugoj strani elektro-technotičke glazbe koju prezentira po Europi i predstavlja Hrvatsku u pravom svijetlu. 

▬ ▬ ▬ 

Cijena ulaznice: 

- 5,50 € u pretprodaji 
- 7,00 € na ulazu u klub 
- 4,00 € za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub 

Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER