Filmska večer: KKZ na Jabukovcu - Filmovi Ive Gavrilović i Nevena Dužaneca - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Filmska večer: KKZ na Jabukovcu - Filmovi Ive Gavrilović i Nevena Dužaneca
Datum 16. 3. 2023
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Ožujak donosi filmsku večer posvećenu kratkometražnom eksperimentalnom filmu. Dva filma posvećena vodi na bitno drugačiji način i u bitno drugačijem ritmu grade svoj (ne)narativ koji obiluje meditativnim momentima. Ispod (2022) u režiji dugogodišnji član Kinokluba Zagreb Nevena Dužaneca prije svega predstavlja autorsko viđenje snimke obaranja rekorda u hodanju pod vodom. Raznim postupcima tematizira se unutarnje stanje pojedinca kao i njegovo mjesto u svijetu. Film je nastao na found footage radionici Kinokluba Zagreb.

Također nastao na radionici Kinokluba Zagreb (Nisam od jučer II), U vodi (2021) Ive Gavrilović nježnom montažom i meditativnim ritmom fokus seli na drugi oblik vode – estetiku Mediterana. Autorica se poigrava s prostorom (ne)svjesnog i potisnutog koje se manifestira u kinetici i audio fokusu tekućeg. 

Prikazat ćemo ova dva odlična kratkometražna eksperimentalna filma, a zatim porazgovarati s njihovim autorima o eksperimentalnom u filmu, kreativnim procesima i autorskim potpisima. Pridružite nam se te pogledajte i podržite filmove ovih talentiranih autora i zaronite s njima u razgovor pod vodom. 

▬ ▬ ▬

RASPORED: 

20:00 projekcija 
20:20 razgovor 

Ulaz slobodan. 

▬ ▬ ▬ 

Voditelj i moderator programa je Tibor Đurđev. Tibor je veliki zaljubljenik u film, budući teoretičar filma, jednog dana i filmski redatelj, a trenutno student na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

▬ ▬ ▬ 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER