Essence, Stepped Out, Dead Dog Summer - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Essence, Stepped Out, Dead Dog Summer
Datum 17. 3. 2023
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

HC Punk & Metal spektakl! 

Sprema nam se još jedna svetkovina iz područja abrazivnog i energičnog zvučnog izričaja! S juga nam dolaze Essence i Stepped Out, a sa sjevera Dead Dog Summer

▬ ▬ ▬ 

Cijena ulaznice: 

- 6,00 € u pretprodaji - do 5.3.! 
- 8,00 € u pretprodaji - od 6.3! 
- 10,00 € na ulazu u klub 
- 6,00 € za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub 

Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu. 

▬ ▬ ▬ 

Essence je bend koji dolazi iz Splita. Oformljeni su davne davne 1998. kao svojevrsni hard core bend sa jakim utjecajem bendova poput Converge, Today is the Day, Shield, The Dillinger Escape Plan i sličnih bendova koji su djelovali u devedesetima. Kroz godine djelovanja bend je polako mijenjao izričaj i članove, ali je uvijek zadržavao jaki autorski prepoznatljivi pečat kroz uvijek komplicirane mjere, teške riffove, screamove i zahtjevne bubnjarske dionice. 

Danas je bend nekako najlakše opisati kao svojevrsni prog-metal / post-hardcore iako možda ni to nije najprecizniji opis. Za sebe vole kazati da su math'n'roll!  

Iza sebe imaju 4 izdanja "Dirt in Frame" (2000), "Rea" (2002), "Larva" (2004) i "Combustus" (2012), a njihov 5. po redu autorski album u fazi je snimanja. Od osnutka do danas ostavili su trag u  hrpi live nastupa sa raznim bendovima šarolikog žanra od punka preko hardcorea i metala. 

▬ ▬ ▬ 

Stepped Out je nastao u ljeto 2010. godine, među starim prijateljima sa scene koji su svirali zajedno u prvoj postavi splitskog punk rock benda Empty Wallets.  Počeli su kao četveročlani bend koji svira old school hard core s puno utjecaja punk rocka. S vremenom bend je mijenjao članove, a promjene u postavi odvele su bend više u hardcore vibe, iako melodije i punk rock štiha nikada nije nedostajalo u njihovom zvuku. 

Iza sebe imaju desetak godina koncerata po Hrvatskoj, Austriji i Sloveniji, te nastupe na velikim hardcore punk festivalima poput Punk Rock Holiday, SAWA Fest, Martinska - Kanal Fest... Otvarali su za kultna imena kao što su Agnostic Front, KBO!, Nasty, Debeli Precjednik, Deafness by Noise... Poznati su kao energični live bend, s odličnom komunikacijom s publikom. U zvuku se čuje utjecaj youth crew HC poput bendova Up Front, Turning Point, In My Eeyes, do hardcore klasika poput Ignite i H2O. 

Bivši i sadašnji članovi benda svirali su u mnogim hrvatskim hardcore, punk i drugim alternativnim bendovima poput Dishonest, 5 Minutes to Steve, Immanuel Cunt, Moraines, Essence... 

▬ ▬ ▬ 

Dead Dog Summer su osnovani krajem 2020. godine nakon nekoliko godina pauze članova od sviranja po raznim bendovima. Svi članovi benda su bili aktivni na sceni u prvom desetljeću 2000-ih u raznim čakovečkim i zagrebačkim bendovima (Nikad, The Farewell Reason, Senata Fox, Implicite, Youth Against, ...), a Dead Dog Summer je njihov povratak na hrvatsku nezavisnu scenu. Bend tijekom 2022. godine bjavljuje svoj prvi album "A Place of Someday" za Geenger Records. Članovi benda su Igor Bistrović (gitara i vokal), Krešo Žerjav (bass i vokal) i Boris Strahija (bubnjevi). 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER