Filmska večer: ADU na Jabukovcu - Filmovi Borne Zidarića - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Filmska večer: ADU na Jabukovcu - Filmovi Borne Zidarića
Datum 16. 2. 2023
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Prva filmska večer ove godine donosi radove talentiranog mladog redatelja Borne Zidarića, koji je kroz studij režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu iznova donosio odlične kratkometražne igrane i dokumentarne filmove, nerijetko okušavajući se i u žanrovskim sferama kratkog metra. Pogledat ćemo dva njegova igrana filma. 

PROGRAM:

Amerika (2020), r. Borna Zidarić

Trojica mladića spremaju se opljačkati otmjenu obiteljsku kuću. Iako njihov plan zvuči vrlo jednostavno, mnogo je čimbenika na koje nisu računali. Amerika vrvi žanrovskim momentima koji se odlično uklapaju u vizualnu strukturu i mizanscenu zaspalog grada i naselja. 

▬ ▬ ▬ 

Sama (2021), r. Borna Zidarić 

Kada joj netko provali u stan, studentica Lana moli oca da je dođe posjetiti. On to neprestano odgađa, a njezini strahovi polako postaju neizdrživi. Film imponira svojom atmosferom koju autor gradira i provlači kroz sve aspekte filmskog izražavanja, od scenografskog momenta izostanka ulaznih vrata do dublje, ali fragmentirane psihološke karakterizacije glavne junakinje. Sama predstavlja sve ono što bi dobar kratki psiho-triler trebao biti. 

▬ ▬ ▬

RASPORED: 

20:00 projekcija 
20:30 razgovor i analiza 

Pridružite nam se, pogledajte i podržite filmove ovog talentiranog autora te se nakon projekcije uključite u razgovor. 

▬ ▬ ▬ 

Voditelj i moderator programa ADU na Jabukovcu je Tibor Đurđev. Tibor je veliki zaljubljenik u film, budući teoretičar filma, jednog dana i filmski redatelj, a trenutno student na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

▬ ▬ ▬ 

Ulaz slobodan. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER