Art & Strategy: Allnighter w/ Mary - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Art & Strategy: Allnighter w/ Mary
Datum 21. 1. 2023
POČETAK 23:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Mary će nas u prvom ovogodišnjem Art & Strategy partyju sve počastiti allnight setom prepunom beskompromisnog EBM-a, electro-industriala, new beata, alterdisca, industrial funka, 80's retro electra i zapaliti plesni podij kako on to najbolje zna. Maryjeva elektronska vožnja će trajati od 23-05. 

DJ Mary ili jednostavno Mary scensko je ime pod kojim nastupa i producira Miljenko Rajaković, pripadnik prve generacije zagrebačkih DJ-a. Od samih početka scene i početka 90-ih pa na ovamo Mary je prošetao različitim elektroničkim stilovima, klubovima od kojih mnogi danas nažalost više ne postoje, te kroz konstantnu prisutnost aktivno sudjelovao u evoluciji elektroničke glazbe i scene do njenog sadašnjeg oblika. Sklonost eksperimentima te širina glazbenih utjecaja iz kojih je crpio i nastavlja crpiti nadahnuće svakako čine Maryjevu priču drugačijom od one većine artista i dj-a koji danas djeluju na zagrebačkoj i hrvatskoj sceni. 

▬ ▬ ▬ 

Pionir elektronske, industrijske i alternativne scene u Hrvatskoj od njenih samih početaka, kraja 80-ih početka '90-ih, započeo svoju DJ karijeru u klubu KSET u Zagrebu '88-'92, kasnije i u svim drugim klubovima. 

Također svirao na ranim alter Torture Garden fetish partyjima '90-ih u klubu Gjuro te kao poseban gost regularno na poznatim partyjima Technodrom kod prijatelja i rezidenta Alde Ivančića iz kultne slovenske grupe Borghesia u Klubu K4, Ljubljana '90-'92. Bio je u organizaciji nekih legendarnih elektro koncerata u Zagrebu kao što su: Dive aka The Klinik / Vomito Negro @ Jabuka '91, Pankow @ Jabuka '93, KK Records Tour @ SKUC-Pauk (Insekt / Sloppy Wrenchbody) '92, itd. Ujedno i rezident DJ svih koncerata u SKUC-Pauk dvorani u periodu od '89-'93 u organizaciji Dubravka Jagatića i SKUC-a. Član kultnih experimental-ambient-industrial-elektronskih projekata od '90-ih godina do danas: TeHÔM, Principia Audiomatica, ex-Implant Code i novijeg Marythmetic. 

Osmislioc i rezident dobro znanog elektronskog programa Art & Strategy, održavanog u Sirupu, Tvornici Medici i KSET-u gdje je ugostio imena kao DJ Andi (NYC) , Popsimonova, Le Chocolat Noir, Zarkoff, Ivan Antunović, Svart1, itd. Više od 30 godina DJ iskustva i preko 25 glazbene produkcije, gorljivom predanošću i uvijek jedinstvenim izborom glazbe (varira od jednog do drugog seta), uživa veliku popularnost i poštovanje na hrvatskoj sceni elektronske i eksperimentalne alter glazbe. 

Njegova duboka ljubav prema elektronici je izgradila jedinstveni glazbeni ukus, što je primarni izvor inspiracije za njegov rad. On koristi svoje tehničke vještine do savršenstva, igrajući se matematički strukturiranim tech elektro-nskim sekvencama i raspoloženjima, dok hipnotizira publiku nemilosrdno udarnom vožnjom i zvukovima. Njegovi setovi variraju između hipnotičkih i snažnih, u njima kombinira navedene glazbene utjecaje EBM-a, industriala, techna, new beata, itd. Glazbeni ukus izgrađen na elektronskoj glazbi '80-ih i '90-ih mu je dao dobar temelj za danas, od elektra do industrijske, ambientalne, experimentalne i na drugoj strani technotičke glazbe koju prezentira po Evropi i predstavlja Hrvatsku u pravom svijetlu. 

▬ ▬ ▬ 

Cijena ulaznice: 

- 5,50 € u pretprodaji 
- 7,00 € na ulazu u klub 
- 4,00 € za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub 
- 0,00 € za stare Jabučare, uz predočenje iskaznice GK Jabuka, na ulazu u klub 

Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER