Filmska večer: ALU na Jabukovcu - Filmovi Sare Tomas i Mie Martinović - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Filmska večer: ALU na Jabukovcu - Filmovi Sare Tomas i Mie Martinović
Datum 21. 12. 2022
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Zadnja filmska večer ove godine donosi radove dvije talentirane autorice čiji su filmovi, između ostalog, prikazani i nagrađeni na recentnoj 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva u Belom Manastiru. U goste nam dolaze Sara Tomas i Mia Martinović. 

▬ ▬ ▬ 

PROGRAM:

Diptih (2021), r. Sara Tomas

Ovaj kratki hibrid igranog i animiranog filma prati Emu, mladu slikaricu sa željom za stvaranjem, kroz proces u kojem se suočava s osjećajima frustracije, beznadnosti, inspiracije, uzbuđenja i na kraju zadovoljstva. Kroz taj proces gubi se u međuprostor svoje mašte, mjesta do kojeg želi stići svojom umjetnošću. Autorica uz režiju, potpisuje i animaciju te štošta drugo – od montaže do oblikovanja zvuka. 

Sakupljači (2021), r. Mia Martinović

Ušla je u Arhiv predati svoja sjećanja. Koliko vremena može dobiti u zamjenu za doživljaje koje je proživjela? Filmski kratkometražni esej u kojem, ispreplićući videozapise i fotografije, stvarnost i fikciju, autorica istražuje kolika je vrijednost njenih sjećanja i mašte. 

▬ ▬ ▬ 

RASPORED: 
20:00 projekcija 
20:30 razgovor 

Pridružite nam se, pogledajte i podržite filmove ovih talentiranih mladih autorica i uključite se kasnije u razgovor. 

▬ ▬ ▬ 

Voditelj i moderator programa ALU na Jabukovcu je Tibor Đurđev. Tibor je veliki zaljubljenik u film, budući teoretičar filma, jednog dana i filmski redatelj, a trenutno student na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

▬ ▬ ▬ 

Ulaz slobodan. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER