Zagreb Calling: Ivan Grobenski, Eine - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Zagreb Calling: Ivan Grobenski, Eine
Datum 20. 1. 2022
POČETAK 19:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Kompilacija "Zagreb Calling: Generacija bez refrena", izdana u svibnju 2021., okupila je na jednom mjestu deset alternativnih zagrebačkih bendova.

Reminiscirajući, svjesno ili ne, o nekim današnjim kultnim kompilacijama s ovih prostora, s diskografskom potporom Menarta i uz organizaciju idejnog začetnika ove ideje, producenta Vedrana Peternela, na ploči su se okupila mlada imena koja već neko vrijeme na kreativnoj razini čine kompaktnu skupinu glazbenika, koje bismo mogli i trebali nazivati – novom hrvatskom scenom.

Prvi u nizu nastupa koji će tijekom godine bendove sa kompilacije predstaviti u DVA OSAM biti će onaj Ivana Grobenskog i Eine.

- - - - - - - - - -

Ivan Grobenski

Nakon više od godinu dana i nekoliko desetaka koncerata u Hrvatskoj i regiji, bend Siromahi & Lazari, osnovan isključivo zbog potrebe izvođenja istoimenog recentnog albuma Ivana Grobenskog uživo, po posljednji će puta taj materijal publici predstaviti u cijelosti.

Kajkavsku neo-tradicionalnu pjesmaricu izvest će u peteročlanoj postavi (Leo Beslać, Marin Hraščanec, Marko Lucijan Hraščanec, Nikola Milosavljević, Ivan Grobenski) i time zapravo označiti raspad benda i aktivnog promoviranja albuma, a što će ujedno biti i jedina punokrvna promocija spomenutog materijala.

Album “Siromahi i Lazari” proglašen je za jedno od najboljih prošlogodišnjih domaćih izdanja u izboru Jutarnjeg, Večernjeg, Nacionala i portala Ravno Do Dna, bend je album predstavio i na prošlogodišnjem MENT-u u Ljubljani i WAVES festivalu u Beču, a Dragaš je prilikom slušanja albuma morao trusiti rakije da se smiri.

- - - - - - - - - -

Eine

Eine je osamljeni projekt Ivana Ščapeca, autora prisutnog na sceni već desetak godina u različitim inkarnacijama (Seine, Vlasta Popić, litl itali, Chubakina Baka).

Svaki put kad buka bude preglasna, Ščapec se stišava u svoj mali prostor da hvata dah. Projekt bez ambicija, želje za utiskom, prilagođen tihim prostorima i nježnoj pažnji. Počeo je s jednim kratkim izdanjem naslovljeno "Dva" te pjesmom "Sve" u suradnji s režiserkom Marinom Uzelac, prikazujući mučan bitak riba u ribarnici. Krajem 2018. izdaje još jedno kraće izdanje u open-source formatu pod nazivom "Sega" koje tematizira kulturu kao otvoreni kod, nasuprot naivne sistemske paradigme vlasništva nad metafizičkim. Početkom 2020. izdaje EP pod nazivom "Prepiske" koje čine prijevodi dviju anglofonih pjesama, a u proljeće 2021. sa svojom pjesmom "Misao" našao se i na kompilaciji zagrebačke scene "Zagreb Calling”.

- - - - - - - - - -

Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji.

Cijena ulaznice: 50 kn u pretprodaji, 60 kn na ulazu u klub.

 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER