Bronze, Ponor, Shin - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Bronze, Ponor, Shin
Datum 24. 11. 2022
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Hardcore punk spektakl! 

Bronze + Ponor + Shin 

▬ ▬ ▬ 

Bronze je hardcore bend iz Beograda nastao 2018. godine nakon raspada benda The Bridge. Iako se radi o nešto mlađem bendu valja istaknuti da su njegovi članovi aktivno prisutni na D.I.Y. sceni još od devedesetih. Bend je ukorijenio svoj zvuk u čvrstom hardcore punku, s osjetnim utjecajima raznih podžanrova, poglavito starog NYHC-a, ali i novijeg metalcorea. 

Bend do sada iza sebe ima dva EP-a kao i nekoliko singlova. Pred kraj 2021. godine izlazi im album "Ticking Bomb" za Geenger Records. Radi se o materijalu koji sadrži sve dosadašnje snimke benda. 

U Zagreb dolaze u sklopu turneje na kojoj će proći još i kroz Sloveniju, Austriju, Njemačku i Češku. 

▬ ▬ ▬ 

Ponor je zagrebačka hardcore punk grupa nastala 2011. godine, koja povremeno zabrazdi i u metal vode. Tematika njihovih pjesama najčešće se dotiče sociološke problematike, psiholoških previranja pojedinca te distopijske budućnosti. Iza njih su dva izvrsna tvrda albuma "Ovo je kraj“ i "Prah i Pepeo". Bend zvučno balansira između hardcore, punk i metal zvuka koji su neki recenzenti uspoređivali s ostavštinom bendova poput Integrity, Rise and Fall, Rot in Hell. 

Ujednačen zvuk pjesama kratkih, ali efektnih tekstova na hrvatskom jeziku donosi osvježenje na domaću underground i nezavisnu glazbenu scenu, verbalno se suprostavljajući negativnostima suvremenog svijeta, čija atmosfera na trenutke zna podsjetiti na nekadašnje velikane Amebix ili Discharge, što je samo po sebi razumljiv plus. 

▬ ▬ ▬

Shin je osnovan koncem 2013. g. Nakon manjih izmjena u postavi, 2014. izbacuju prvi album "Running Sick" i sviraju svoj prvi koncert u zagrebačkoj Močvari. 2016. je uslijedio EP "Metamorphosis" s 5 novih stvari i obradom kultnog zagrebačkog benda Mikrofonija. Tijekom proteklih devet godina odsvirali su četrdesetak koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, a 2022. završili su treći album jednostavnog naziva "III" (PDV Records) kojeg će promovirati na ovom koncertu. 

Od 2019. godine bend djeluje u sastavu Sole - gitara, Fićo - gitara, Šuker - bas, Josip - bubanj i Tea - vokal. 

▬ ▬ ▬ 

Prije, poslije i između bendova muziku primjerenu događaju odabire DJ Barby. 

▬ ▬ ▬ 

Cijena ulaznice: 
- 40 kn u pretprodaji - do 6.11.
- 50 kn u pretprodaji - od 7.11.
- 70 kn na ulazu u klub 
- 35 kn za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER