Dark Side - The Cure Warm Up by Tomi Phantasma - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Dark Side - The Cure Warm Up by Tomi Phantasma
Datum 15. 10. 2022
POČETAK 22:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Novi Dark Side by Tomi Phantasma u sklopu kojega će se održati oficijalni warm up za predstojeći koncert jedne od najvećih svjetskih rock grupa i miljenika darkerske publike, The Cure, a koji će nastupiti 27. 10.2022. u zagrebačkoj Areni. To će biti ujedno i prvi solo nastup grupe The Cure u Hrvatskoj. U sklopu warm up partyja će vam na nagradnoj igri organizator koncerta podijeliti nekoliko ulaznica za The Cure koncert. Za učestvovanje u nagradnoj igri je potrebno preuzeti kupone za nagradnu igru prilikom kupnje pića na šanku, a izvačenje sretnih dobitnika će se održati u 1:00 sat preko razglasa. 

The Cure su svoj put započeli 1976. godine na punk i post-punk sceni, zatim postali kultna dark/gothic legenda, da bi na kraju postali jedna od najvećih svjetskih pop rock grupa. Glavna karika cijele priče je pjevač, gitarist i autor većine pjesama, Robert Smith, koji je postao ujedno i ikona u darkerskoj sceni. Njihove pjesme poput "Boys Don't Cry", "A Forest", "In Between Days", "Lullaby", "Just Like Heaven", "Lovesong", "Friday I'm In Love",... su postali internacionalni hitovi koji se i dan-danas svakodnevno vrte na radio postajama širom zemaljske kugle, kao što su i prisutni na plesnim podijima na mnogim partija. 

Program će započeti u 22 sata video projekcijom videa i snimaka koncerata grupe The Cure sve do 1:00 sat kada se nastavlja Dark Side program koji se godinama održavao u kultnom darkerskom zagrebačkom klubu Jabuka pod vodstvom najpoznatijeg hrvatskog alter DJ-a Tomija Phantasme. Program se temelji na staroj darkerskoj "jabučarskoj" set listi počevši od Dark Dancea, prvog dark partyija na ovim prostorima koji je sa svojim radom počeo 1983. i na koji je dolazio i sam Tomi. Mnoga od tih glazbenih imena koja su se tada puštala u Jabuci je u zlatnim osamdesetima baš Jabuka isfurala na našoj sceni. Tu tradiciju je kasnije nastavio Tomi, pa su na toj set listi tako grupe poput Bauhaus, Joy Division, The Cure, Killing Joke, Gang Of Four, Love & Rockets, Yazoo, Simple Minds, Human League, Soft Cell, Depeche Mode, New Order, OMD, Ultravox, Visage, Tears For Fears, Video Sex, The Cult, Siouxsie & The Banshees, Laibach, Mizar, The Sisters Of Mercy, Virgin Prunes, Christian Death, Clan Of Xymox, Alien Sex Fiend, Casandra Complex, The Mission, DAF, Front 242, Nitzer Ebb, Borgesia, Die Krupps, Ministry, Nine Inch Nails, The Cramps, The Godfathers, David Bowie, Iggy Pop, Ramones, Nick Cave, Violent Femmes, Pixies, EKV, The Smiths, Jesus & The Marry Chain, Heroes Del Silencio, Rosetta Stone, London After Midnight, Placebo, Interpol, White Lies, Covenant, Mortiis, Editors, Diva Destruction, Marilyn Manson, Rob Zombie, Rammstein, London After Midnight, She Past Away, She Wants Revenge,... 

▬ ▬ ▬ 

Cijena ulaznice: 30 kn u pretprodaji, 40 kn na ulazu u klub. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER