Art & Strategy w/ Iv/An Live, Kalle, Mary - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Art & Strategy w/ Iv/An Live, Kalle, Mary
Datum 16. 9. 2022
POČETAK 22:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Za ovu specijalnu prigodu imamo i 2 gosta od kojih će jedan imati live nastup.  

Iv/An-a, koji će nastupiti live, ne treba puno predstavljati. Ima dosta samostalnih izdanja na pločama, CD-ima a i vlastite izdavačke kuće na kojima je izdavao svoje radove a isto tako i izdanja brojnih vrsnih stranih glazbenika i artista. 

Kalle je odličan poznavaoc glazbe i veliki audio entuzijast. Kako kaže nikada se nije bio ograničen na jedan žanr no njegova prva i velika ljubav je elektronska glazba još od kraja 80-ih.  

Tu je još i Mary, rezident Art programa, koji će završiti ovu večer po redoslijedu vožnje. Veselimo se ponovnom druženju i budite sa nama treći vikend Septembra. Drukčija noć za drukčije ljude. 

▬ ▬ ▬ 

Iv/An Live

Sam voli reći da je njegova "muzička karijera" popriličan kreativni nered. Samozatajno stvara muziku još od druge polovice devedesetih a jednaku pažnju u kontekstu same muzike poklanja i grafičkom dizajnu, koji mu je ujedno i profesija.  

S Robertom Sorićem 1998. godine osniva duo Narrow, koji je djelovao svojih desetak godina, službeno prestavši s radom 2009. Posthumno, kultna izdavačka kuća (T)reue um (T)reue objavila im je vinilno izdanje "From DIY With Love". Paralelno uz Narrow, Iv/An je 2006. pokrenuo svoj mali manifest - "Umrijeti za strojem", te nešto kasnije, 2009. godine solo-projekt "1/2" i popratni DIY label "0.5" (poznat i kao "Half Releases"). Kroz narednih desetak godina djelovanja, spomenuti label nanizao je 50-ak izdanja; uz Iv/Anovu vlastitu muziku, u katalogu 0.5 našla su se tako i brojna druga ovdašnja i inozemna imena; među njima Zarkoff, Popsimonova, Mutandini Karl, Rema-Rema, Simon Fisher Turner, Colin Lloyd Tucker, This Is The Bridge, Alone In Heaven, My Robot Friend, Hemendex, Peter Hope, Női Kabát, Soft Riot, Videododir, Ilegalne emocije...

Iv/An se redovito povezuje s entuzijastima s underground scene - uslijed čega, uz muzičke suradnje, likovna oblikovanja i remikseve za druge izvođače, bilježi i suradnju s domaćim i stranim izdavačima; do danas, Iv/Anov rad zabilježen je i u katalogu čuvenih etiketa poput Genetic Music, Domestica, Totally Wired Records, NAUK, Slušaj najglasnije!, Aufnahme + Wiedergabe, Peripheral Minimal, TONN Recordings, Fettkakao, Vinylograph i Creme Organization. Povremeno nastupa u zemlji i inozemstvu.  

2015. godine odlučio je početi "ispočetka", svoju muziku krovno potpisujući svojim pravim, prigodno sitiliziranim imenom. Od tada do danas, Iv/An nanovo broji već pozamašan broj samizdata i vinilnih izdanja. 2021. godine gasi svoj dugogodišnji label "0.5" i pokreće novi - "Tonal Shifts", koji u međuvremenu isto već broji svojih nekoliko izdanja. O Iv/Anovom radu kroz godine se prigodno pisalo i u inozemnim časopisima - ponajviše u bečkom SKUG-u, uz prigodan osvrt i u njujorškom Artforumu, a u novije vrijeme njegov je rad popratio i Electronic Sound.

▬ ▬ ▬ 

Kalle

Veliki ljubitelj glazbe i zagriženi audio entuzijast. Nikada se nije kao konzument stilski ograničavao na jedan žanr, kako kaže za sebe, no njegova prva i velika ljubav je elektronska glazba još od kraja 80ih i srednjoškolskih dana.  

Synthpop i EBM, nadograđen industrialom, technom, electrom, IDM-om, ambientom i kasnijim utjecajima koji su dolazili kroz 90e i dalje.  

2007. sa Alenom Belajcem i nekolicinom sličnomišljenika pokreće udrugu CRO EBM UNITED unutar koje su organizirali koncerte i slušaone. Između ostalih i strana gostovanja grupa Spetsnaz, Proceed, Psyche i Hatbrott u Zagrebu i Sisku.  

Gostovao je kao DJ na redovnoj bazi na programu TANZ u sisačkom klubu SKWhat. Od 2006. do 2011.  

2011. pokreće sa Marijom Buljetom program Musica Obscura koji je imao redovite večeri u više klubova u Zagrebu i susjednoj Sloveniji od 2011. do 2016. (Legacy, AKC Medika, Boogaloo, Tvornica, Močvara, Route 66, Pekarna (Maribor), Channel Zero (Ljubljana)) uz različite DJ postave i goste.  

2016. pokreće sa Damirom Bajrovićem program Being Boiled.

Povremeno je i prije gostovao na Art and Strategy te na Dark Devotion programima.

▬ ▬ ▬ 

Mary

Pionir elektronske, industrijske i alternativne scene u Hrvatskoj od njenih samih početaka, kraja 80-ih početka '90-ih, započeo svoju DJ karijeru u klubu KSET u Zagrebu '88-'92, kasnije i u svim drugim klubovima.  

Također svirao na ranim alter Torture Garden party-ima '90-ih u klubu Gjuro te kao poseban gost regularno na poznatim partyjima Technodrom kod prijatelja i rezidenta Alde Ivančića iz kultne slovenske grupe Borghesia u Klubu K4, Ljubljana '90-'92. Bio je u organizaciji nekih legendarnih elektro koncerata u Zagrebu kao što su: Dive aka The Klinik / Vomito Negro @ Jabuka '91, Pankow @ Jabuka '93, KK Records Tour @ SKUC-Pauk (Insekt / Sloppy Wrenchbody) '92, itd. Ujedno i rezident DJ svih koncerata u SKUC-Pauk dvorani u periodu od '89-'93 u organizaciji Dubravka Jagatića i SKUC-a. Član kultnih experimental-ambient-industrial-elektronskih projekata od '90-ih godina do danas: TeHÔM, Principia Audiomatica, ex-Implant Code i novijeg Marythmetic.  

Osmislioc i rezident dobro znanog elektronskog programa ART & STRATEGY, održavanog u Sirupu, Tvornici Medici i KSET-u gdje je ugostio imena kao Popsimonova, Le Chocolat Noir, Ivan Antunović, Svart1, itd. Više od 30 godina DJ iskustva i preko 25 glazbene produkcije, gorljivom predanošću i uvijek jedinstvenim izborom glazbe (varira od jednog do drugog seta), uživa veliku popularnost i poštovanje na hrvatskoj sceni elektronske i eksperimentalne alter glazbe.

Njegova duboka ljubav prema elektronici je izgradila jedinstveni glazbeni ukus, što je primarni izvor inspiracije za njegov rad. On koristi svoje tehničke vještine do savršenstva, igrajući se matematički strukturiranim tech elektro-nskim sekvencama i raspoloženjima, dok hipnotizira publiku nemilosrdno udarnom vožnjom i zvukovima. Njegovi setovi variraju između hipnotičkih i snažnih, u njima kombinira navedene glazbene utjecaje EBM-a, industriala, techna, new beata, itd. Glazbeni ukus izgrađen na elektronskoj glazbi '80-ih i '90-ih mu je dao dobar temelj za danas, od elektra do industrijske, ambientalne, experimentalne i na drugoj strani technotičke glazbe koju prezentira po Evropi i predstavlja Hrvatsku u pravom svijetlu.

▬ ▬ ▬ 

Cijena ulaznice: 30 kn u pretprodaji, 40 kn na ulazu u klub. Za studente, uz predočenje X-ice, cijena na ulazu je 25 kn

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER