Barbara Munjas - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Barbara Munjas
Datum 22. 9. 2022
POČETAK 21:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Barbara Munjas je glazbenica prisutna na hrvatskoj glazbenoj sceni od svojih srednjoškolskih dana kad je nakon last minute ulaska na Doru 2007. godine postala članicom legendarnih Gustafa, gdje se zadržala do kraja 2012. godine. S Gustafima je svirala na mnogim festivalima, odradila petstotinjak koncerata, s bendom svirala kao predgrupa Manu Chaou, radila na dva albuma, putovala svijetom i stjecala iskustvo stagea da bi početkom 2013. osnovala svoj bend Barbari u kojem kreće sa svojim autorskim izričajem, pišući vlastitu glazbu i tekst. S Barbarima izdaje dva albuma "Monfiorenzo underground" i "Santa Barbara" od kojih oba nailaze na super prijem kod publike i kritike. 2015. osvajaju nagradu Karlovačko RockOff za najbolju izvedbu. 

2018. novim singlom u sklopu Calligraphy projekta Barbara pod svojim imenom kreće u novu avanturu. Pjesmom "Men" najavljuje drugačiji zvuk i estetiku od one u Barbarima, pomalo razvijajući sve što predstavlja albumom "Right Place & Right Time". U međuvremenu izbacuje singlove, a jedan od tih singlova, točnije "Gone Back" u kojem govori o svom susretu s anksioznošću i depresijom, osvaja titulu "pjesma godine" na glazbenom portalu muzika.hr te AMVA nagradu za najbolji indie video, a radila je i glazbu za dvije kazališne predstave. 

Debi albumom "Right Place & Right Time" skreće pažnju brojnim izvrsnim kritikama u kojima se u onoj pisanoj za Soundguardian spominje kako je to "autoričino remek djelo", dok Boris Abramović smatra kako smo "s "Right Place & Right Time" Barbare Munjas dobili još jednu izvanrednu članicu fantastične hrvatske girl power scene" te da ne vidi razlog da "Right Place & Right Time" ove godine na Rock&Offu možda bude proglašen najboljim albumom godine.

▬ ▬ ▬  

Barbara se potvrdila kao sjajna kantautorica s vizijom i razlogom za pjesmu. K tome i istančanog ukusa u odabiru sjajnih glazbenika koji su dali svoj pečat albumu, te producenata. 
Zlatko Gall

Promišljeno i majstoriski zaokružen album izlog je mnogih sastojaka koje je Munjas do sada prakticirala. 
Hrvoje Horvat, Večernji list

Barbara Munjas dala nam je škrinjicu punu blaga koja je stvorena za umirujuće trenutke. Kroz pjesme je autorica ispričala priču, a svaki nas komadić albuma naginje na daljnju zainteresiranost za djelo. Ono što se godinama gradilo, sad je dostupno svima nama na uživanje, a takvo što se treba iskoristiti. "Right Place & Right Time" vrsta je glazbe zbog koje ljudi vole ili će tek zavoljeti glazbu. Barbara Munjas samo je potvrdila zbog čega se naziva osebujnom, jedinstvenom, intrigantnom i svestranom glazbenicom. 
Tena Vizinger, muzika.hr 

Stilski je to prošarano raznim utjecajima i žanrovima iako bi se dalo svesti na pitki indie pop, ali važnije je da je riječ o kvalitetnim pjesmama koje bi, da je kojim slučajem Barbara Munjas, recimo, Londončanka, dospjele na brojne radiopostaje kao singlovi dana, pjesme na koje valja obratiti pažnju, a nju bi se obasipalo hvalospjevima kao sjajnu novu kantautoricu čije vrijeme je upravo došlo. U svakom slučaju, ovaj album je diskografsko ostvarenje koje puno znači za hrvatsku glazbenu scenu jer dokazuje da imamo izuzetno talentirane autorice i pjevačice kakva je upravo Barbara Munjas. 
Dubravko Jagatić, Nacional 

▬ ▬ ▬  

Cijena ulaznice: 50 kn u pretprodaji, 70 kn na ulazu u klub. Za studente, uz predočenje X-ice, cijena na ulazu je 35 kn.  

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER