Filmska večer: ADU na Jabukovcu - Filmovi Davida Gaše - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Filmska večer: ADU na Jabukovcu - Filmovi Davida Gaše
Datum 18. 5. 2022
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Novi mjesec, nova filmska večer! Gost svibanjskog programa ADU na Jabukovcu je Osječanin David Gašo, student FTV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. David je režirao nekoliko studentskih filmova, a u sklopu programa filmske večeri prikazat ćemo dva njegova ostvarenja: 

Laci bježi u Mađarsku (2020) 

U zaigranoj poetici nijemog filma redatelj prikazuje junaka koji je gotovo spreman pobjeći od kuće. No, u tom pokušaju nailazi na različite prepreke – svoje ukućane! Roditelji, baka, mačka i odvratni kivi sputavaju Lacija u njegovom odlasku. Film je impresivan na mnogo frontova, stoga ne čudi što mu je dodijeljena nagrada Green DCP na 25 FPS-u. Posebno je kreativan način na koji je redatelj u hibridnoj formi, služeći se narativnim alatima nijemog filma, prikazao autobiografsku priču u igranom obliku. 

Palikuća (2021)

Kratki igrani film prati Jagodu koja želi izaći iz svog stana. Važno je nahraniti mačka, provjeriti pada li kiša i dobro se odjenuti za ovo doba godine. Film će biti prikazan i na ovogodišnjem 31. izdanju Dana hrvatskog filma u kategoriji igranog filma, a ne propustite ga pogledati i ranije u Klubu 28 uz razgovor s redateljem! 

Voditelj i moderator programa ADU na Jabukovcu je Tibor Đurđev. Tibor je veliki zaljubljenik u film, budući teoretičar filma, jednog dana i filmski redatelj, a trenutno student na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

Ulaz slobodan. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER