Pred nama su dva posebna gostovanja: Slum Village i Zion Train nastupaju u DVA OSAM! - Dva Osam
Pred nama su dva posebna gostovanja: Slum Village i Zion Train nastupaju u DVA OSAM!

Dva legendarna benda stižu nam u DVA OSAM ovog tjedna, u utorak rap velikani Slum Village, dok će u subotu na Jabukovcu zasvirati dub pioniri Zion Train.

Koncert legendi iz Detroita, hip-hop grupe Slum Village prebačen je u manji i intimniji prostor kluba DVA OSAM, u utorak 9. travnja. Rap šampioni iz Detroita će zagrebačkoj publici predstaviti srž zvuka nastalog na ulicama “Grada Motora” koji je svojevremeno postavio nove standarde na američkoj, pa time i svjetskoj hip-hop sceni. Slum Village oformljeni su sredinom 90-ih godina od strane repera Baatin i T3, te producenta J Dille. Na lokalnoj su sceni od samog početka počeli rapidno dobivati na velikoj popularnosti, a Dilla je sa svojim producentskim umijećem i suradnjama s imenima poput De La Soul i The Pharcyde već uživao veliko poštovanje među kolegama i publikom. Grupu je primarno obilježavao vrlo specifičan stil produkcije i zvuk, a to je ujedno jedan od razloga zašto su ih uspoređivali s njujorškim legendama A Tribe Called Quest.

Uz Slum Village kao predgrupa zagrebačkoj publici predstavit će se i čikaški duo Abstract Mindstate čiji je posljednji album u potpunosti producirao Kanye West. Domaći support dati će i sjajni Amerikanac u Zagrebu - Amerigo Gazaway, Blackoutov Phat Phillie, mladi BARS, Pendrek, Poncije iz Čakovca i DJ kolektiv Groove Playaz. Zbog smanjenog kapaciteta, ostalo je još malo ulaznica, dostupnih na poveznici, dok će vrlo limitirani kontingent karata biti dostupan i na vratima kluba.

https://www.dvaosam.com/event/395-slum-village-detroit-u-zagrebu

 

Zion Train na Jabukovcu

U subotu, 13. 4., čeka nas još jedan intiman koncert, ovog puta dub pionira Zion Train koji prvi put nastupaju u klubu na Jabukovcu. Ovi prekaljeni vladari pozornica sa sound systemima i velikih festivala u manjem klubu, događaj je koji itekako treba doživjeti.  Zion Train je jedan od najunikatnijih i najzabavnijih live dub izvođača na planetu. Njihova upotreba dinamičnog dub miksanja dok na pozornici nastupaju uz akustične instrumente i izuzetne vokale čine Zion Train jedinstvenim bendom. Ovaj iznimno plodan bend nedavno je objavio i novi EP "Remixes",  dok je njihov posljednji album "Dissident Sound" iz srpnja 2023. itekako još aktualan. U osvježenoj postavi za žive nastupe kao glavna vokalistica nastupa Cara Jane Murphy, koja je svojim glasom i pojavom oduševila i posjetitelje 21. Seasplash Festivala

Podršku na zagrebačkom koncertu Zion Trainu pružaju Dubolik i Dino Barabadub. Dubolik aka Jadranko Kereković svirao je gitaru u hc punk bendu Radikalna promjena, a 2002. sudjeluje u stvaranju Radikal Dub Kolektiva. Kasnije s Vanjom pokreće dub projekt imena Dubble, a uz to bavi se miksanjem i produkcijom glazbe. Dino Barabadub dolazi iz Zagreba, dub selektor i operater Baraba Dub Sounda. Njegov glazbeni odabir nisu “dub šlageri”, nego samo nepoznati roots dub riddimi za koje još niste čuli, a najslađi su razlog dolaska na plesnjak! 

Ulaznice po cijeni od 15 eura, dostupne su na poveznici, dok će na ulazu u klub koštati 20 eura.

https://www.dvaosam.com/event/364-dub-klub-predstavlja-zion-train-dubolik-dino-barabadub

 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER